Header gbg innebandyv2

Café

Caféet i Torpahallen

Att bemanna caféet är ett obligatoriskt åtagande i Göteborgs innebandy klubb. Varje lag kan ha en caféansvarig som ansvarar för bemanningen av caféet och som upprättar ett schema för den/de veckorna som laget fått tilldelat sig. Man har fria händer vad gäller antal personer som skall stå i fiket samtidigt, men det är kanske tryggast och roligast, om man är minst två och två. En del dagar kan det vara mycket folk och det blir fort kö. Utöver en inkomst till både klubben och laget ger det en positiv upplevelse och lagkänsla för de föräldrar och innebandyspelare som står i fiket. Det ger också en trevlig fika möjlighet för publiken som kommer och tittar på alla våra matcher.

Instruktioner och lokaler.

Nyckeln till fiket får man av helgvaktmästaren på lördag morgon och lämnas till helgvaktmästaren eller läggs i brevlådeinkastet till kansliet på söndag kväll. Om problem skulle uppstå finns telefonnummer till tjänstgörande helgvaktmästare på Torpahallens entrédörr.

Beräknade öppettider för caféet är: lördag 08:30 - 20:30 och söndag: 08:30 - 18:00. I pärmen i köket finns en skylt ni kan sätta upp i entrén som visar att fiket är öppet.
För definitivt schema/öppettider gå in på https://bok.goteborg.se/SearchFacilityObject.action , logga in som Torpahallen med lösenord innebandy, bocka i rutan för anläggningspersonal. Där kan ni se matcher och aktiviteter under eran helg. Det kan se förändringar ända fram till fredag kl 16:00.

Kioskens öppettider sätts efter hallsbokningarna för aktuell helg. Kiosken är öppen från 30 minuter innan första bokning till och med att sista bokningen är avslutad. Information om bokningsschema får man från caféansvarig och kan läsas i cafépärmen som står i köket.

Inga stolar får ställas inne i köket. Detta med anledning av brandrisk och hygienskäl. Var noga med att tvätta händer med handsprit efter pengahantering. Håll alltid allting rent och fräscht, för allas skull, miljöförvaltningen gör oanmälda rutinkontroller.

Vid möjlighet plocka gärna undan och ställ i ordning stolarna i serveringen. Samt håll läktare och övriga hallen i bra skick, det underlättar inför städningen.

Byt soppåsar i alla papperskorgarna varje dag och släng skräpet i sopprummet som finns i nedre plan bortom vaktmästeriet. Genomgång via hallen och städförrådet. (Helgvaktmästaren visar första förälder som är på plats lördag morgon och ni informerar sedan vidare till de föräldrar som kommer efter er).

Försäljning och varor.

Föreningen står för ett bassortiment. Kaffe, te, chokladbollar, kexchoklad och godis finns i de låsta lådorna under bänken i köket. Nyckeln till dessa lådor finns i växelkassan. Korv och kylvaror ligger på en hylla i kylskåpet som är märkt med Göteborg innebandy. Bröd till toast och korvbröd skall ligga på bänken i köket. Drickor finns i "läskkylen" (även på golvet i köket). Fyll gärna på läsk i kylen eller flytta fram läsken som finns så att det upplevs som välfyllt. Pappersmuggar, servetter, skedar etc. finns i överskåpet jämte "läskkylen". Kioskens sortiment ska stå framme, väl synligt för besökare från kioskens utsida,allt sortiment ska stå framme. Instruktioner för kaffekokningen sitter på skåpet ovanför kaffebryggan.

Inköp, kassa och redovisning.

"Kassaskrinet" med föreningskassans växelpengar (1000 kr) får ni av helgvaktmästaren på lördagsmorgonen. Förvara alla pengar i den översta lilla låsbara låda under försäljningsbänken i köket. Kiosken inventeras varje vecka av caféansvarig och sortimentet beställs och fylls på inför varje helg. Men tar något slut, är det helt okej att ta pengar ur kassan för att köpa in och fylla på t.ex. kaffe, mjölk eller korv. Lämna kvittot i kassan. Skriv också upp på inköpslistan som sitter i cafépärmen vad som saknas och behöver inhandlas inför nästa helg. Tack! Har det varit en mycket god försäljning redan på lördagen så att det finns mycket pengar i kiosken, kontakta helgvaktmästaren, som kan låsa in pengarna i kassaskåpet. Annars räknar ni ihop föreningskassan, redovisas på en lapp som läggs i "kassaskrinet" och som sedan överlämnas till helgvaktmästaren på söndagen när caféet har stängt.

Städ på Söndag:

På söndagen skall hela hallen storstädas. Det gäller även kök/café. Torka av alla ytor och diska all disk. Plocka in ren disk i skåpen. Töm alla termosar. Ställ i ordning stolarna i fiket och torka av borden. Moppa golvet.

Frys in korv, bröd och korvbröd som är kvar. Lagets kakor, färdigbredda smörgåsar etc. tas med hem eller slängs. Det hinner bli dåligt till nästa café helg. Tänk på att det inte finns plats i frysen för lagets egna kakor.

Lämna gärna åsikter om det är något ni tycker vi behöver förändra eller köpa in på blanketten som sitter i cafépärmen. Tillsamman gör vi caféet till en trivsam samlingsplats i Torpahallen.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub