Header gbg innebandyv2

Albin Thurén förstärker herrarna!

Publicerad 2020-09-01 19:00
SSL-meriterade Albin Thurén ansluter till herrlaget.

Herrlaget fortsätter bygga mot kommande säsong, och kan nu presentera nästa nyförvärv. Albin Thurén, närmast från Mölndals IBF, ansluter till klubben. En mycket meriterad tvåvägsspelare som har över 60 matcher i SSL, och 143 poäng på 84 matcher i Division 1. Efter en proffs-säsong i Schweiz 17/18, spelade Albin med Pixbo i SSL 18/19, och nu senast med Mölndal i Division 1. Kommande säsong blir det alltså spel med IBK Göteborg i Division 2, vi tog oss ett par ord med Albin om övergången, och hörde även vad Pär Larsson från sportgruppen hade o säga om övergången.

Du väljer bort flera anbud högre uppifrån för spel i Göteborg, hur har ditt intryck varit av laget och hur gick tankarna när du valde klubb?

- Intrycket av laget har bara varit positivt hittills! Jag känner flertalet spelare sen innan så det har varit kära återseenden. Valet föll på Göteborg främst av vetskapen om vilka trevliga killar det finns i laget samt av geografiska skäl.

Det blir allt fler killar i Göteborg som har någon form av koppling till Pixbo, vilka i laget känner du sen tidigare?

- Jag känner någon från gamla 97-kullen, någon från div1-laget och någon som spelat i Pixbos div3-lag så det är från flera håll. Det såklart superkul att få spela tillsammans med alla gamla rävkillarna igen! Ingen nämnd, ingen glömd

Du har ju mycket rutin på ditt CV, med exempelvis ett par säsonger i SSL bakom dig, och blir nu något av en mentor och förebidl för våra unga spelare som kommer upp i herrlaget. Hur ser du på den rollen?

- Jag tror inte att jag aktivt kommer tänka på den rollen speciellt mycket. Det kommer av sig självt när man spelar i ett lag att hjälpa och stötta sina lagkamrater. Jag delar mer än gärna med mig av vad jag kan och hjälper gärna de yngre med vad det än kan vara.

Slutligen, vad har du för förhoppingar på kommande säsong?

- Jag hoppas självklart att vi får ihop en trivsam grupp där alla har roligt och mår bra! Sedan är det självklart så att man vill vinna varje match så vi i slutändan kan få upp laget i division 1 igen!


Pär Larsson, sportgruppen:

- Viktigt nyförvärv inte bara för A-laget utan för hela herrsidan, vi siktar ju på att ta oss uppåt i seriesystemet. Detta är också delvis en signal till våra juniorer som dels får bra förebilder men som förhoppningsvis också ger oss möjligheten att behålla våra unga talanger och kan slussa in dem i seniorspel. Vi känner att Albin är i helt rätt ålder, dessutom med lite IBK GBG bakgrund. Väldigt bra meritlista med spel på allra högsta nivån. Grym kille som kommer tillföra mycket för oss på plan och utanför med sina kvaliteter.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub