En säsong utan dess like.

Publicerad 2017-02-19 18:46
Time out foto
Den Allsvenska säsongen närmar sig sitt slut och det är läge att dela med sig av tankar kring det senaste halvåret i landets näst högsta serie.

Vi som tillhört den Allsvenska organisationen denna säsong kring IBF Göteborg har nog aldrig varit med om något liknande, och detsamma gäller för resten av innebandy-Sverige.


En trupp bestående av spelare där många aldrig gjort en hel seniorsäsong, spelare som inte rört en klubba på 5-6 år och där läget ibland var så illa att ledare var tvungna att spela matcher, hade aldrig någon chans i Allsvenskan.

Vi visste om detta när vi gick in i det, vi visste att det skulle bli fullt av förluster och en tung resa. Men tanken på att dra sig ur och börja om i division 6 fanns aldrig. Göteborg Innebandy hade inte överlevt ett sånt tapp.


Men spelarna som åkt med runt halva Sverige, fullt medvetna om vad som väntade när vi kom fram till hallen, har varit där. En stomme av spelare har aldrig svikit eller låtit någon match gå till WO. Det har varit extremt tungt mentalt och de senaste matcherna i allmänhet och matchen mot Kalmarsund i synnerhet har visat det. En tredje period där vi släpper in 20 mål är inget vi är stolta över, inget vi dunkade varandras ryggar över i omklädningsrummet efter matchen. Vi är alla besvikna över vårat uppträdande men någonstans måste man förstå hur otroligt tungt det tar med alla förluster, till slut orkar man helt enkelt inte mer.


Däremot tror jag att resan varit oerhört meriterande för den kärna som funnits med från start. Något att sträva efter, nu vet alla spelare vad som krävs för att spela mot några av Sveriges bästa lag. Och det är något jag hoppas dessa spelare tar med sig när det hela är över.


Trots diverse skriverier i media och hånfulla kommentarer så har alla spelare som denna säsong tillhört den allsvenska truppen gjort mig stolt, och det ska bli en glädje för mig att även kommande säsong leda många av dessa spelares utveckling framåt.

För framtiden är vår och tillsammans kommer vi göra allt för att bygga ett så starkt herrlag som möjligt för Göteborg Innebandy och återigen tillhöra toppen av Göteborgs och Sveriges innebandyelit.


På återseende

Andréas Pettersson

Huvudtränare IBF Göteborg Herr

Göteborg Innebandy
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub