Header gbg innebandyv2

Johannesson leder juniorsatsningen!

Publicerad 2019-05-27 16:12
18193798 10154898661788591 2452727343131593937 n
Efter att 96orna gick till JAS-playoff våren 2015 har det ekat tomt på juniorsidan i Göteborg, där ungdomslagen försvunnit av olika anledningar. Föreningens Pojkar -03 har därför varit äldsta pojklag i föreningen sen två år tillbaka, där närmsta lag uppåt att samarbeta med är A-laget i Division 2. Trots detta har 03-kullen producerat bra resultat och stått för fina prestationer, där man redan i år haft en A-lagsdebutant, en spelare på RIG-uttagning, en femteplats i Gothia Cup av 56 lag, en serieseger med nästintill enbart HJ-lag och cupvinst i Buster Cup i Mora. Föreningen bygger nu en seriös juniorsatsning runt denna kullen, där U16-SM kommande säsong och JAS de närmsta säsongerna är i fokus, utöver att få fram nästa generations A-lagspelare.


Nyckeln i detta har varit att bygga en bra organisation, med tränarstaben som huvudfokus till en början. Elias har valt att tacka ja till uppgiften som huvudtränare för juniorverksamheten och samtidigt också skrivit ett avtal på 2 år. Utöver att leda juniorerna så kommer Elias hjälpa till runt Herr A-laget i Division 2, där han ska hjälpa juniorerna ta en plats.


Vi tog oss en pratstund med Elias:

Du har valt att ta dig an uppgiften att bygga upp vår juniorverksamhet därigenom också vår satsning på våra egna talanger. Hur är känslan och hur ser du på uppgiften som väntar?

"-Det känns jättekul såklart! Många utav spelarna har jag fått följa från första steget på innebandyplan, och att få ta sig an utmaningarna som väntar, tillsammans med dom, ska bli väldigt roligt."


Du valde att lämna uppdraget som huvudtränare för Partilles damer under juluppehållet och redan då lägga fullt fokus på P03. Hur gick tankarna?

"-Svårt och sammanfatta kort, men kortfattat så blev det för mycket innebandy och när jag tappade glädjen så stod jag inte för det ledarskap jag vill stå för, och var inte den typen av ledare jag vill vara. Våren har givit mer balans i livet och då har jag mått bättre och då också känt att jag kunnat vara en bättre ledare. Tar givetvis med mig mycket lärdomar från min tid i Partille som jag är tacksam för."


Du har haft en del förfrågningar från andra klubbar under våren, varför föll valet på att fortsätta i Göteborg?

"-Helt ärligt så har det inte funnits något annat i tankarna. Jag trivs med gruppen och har inte längre bråttom "uppåt". Jag känner att jag har tiden framför mig och att jag "hinner" göra klart resan med dom här killarna innan jag själv satsar högre upp som tränare."


Ni avslutade säsongen med att vinna Buster Cup i Mora, hur ser planeringen ut framöver?

"-Ambitionerna är skyhöga hos många av killarna och vi har därför kört på med 5 pass i veckan sen Mora. Närmast väntar Göteborg Cup nästa helg, sen fortsätter vi ligga i hårdträning inför Prague Games i Juli."


Såhär säger Niklas Sjöström om juniorsatsningen och att ha säkrat upp Elias som huvudtränare i två år framöver:

"-För föreningen är juniorsatsningen ett av det mål vi har haft under de två åren jag har varit tillbaka i föreningen. När jag lämnade föreningen första gången hade föreningen en mycket bra juniorverksamhet på både herr- och damsidan.Det har hela tiden varit mitt mål att få till juniorlag och kunna satsa på det igen. Det är där föreningens framtid finns, att kunna producera egna spelare till våra representationslag.

Men även kunna erbjuda alla spelare att spela vidare på sin nivå i föreningen. Det har tagit tid att få ordning på organisationen och speciellt ekonomin i föreningen. Men nu är föreningen redo rent ekonomiskt och organisatoriskt att ta nästa steg. Och då börjar vi på pojksidan med att starta en juniorsatsning.

Att vi som ansvarig till detta säkrat upp Elias med hans kunskap och föreningshjärta har varit viktigt för mig. Jag har följt Elias sen han var en pojkspelare själv I föreningen. Sen han blev ledare har han gjort en för mig fantastisk resa och blivit en av de mest seriösa och duktigaste tränare jag känner i den ändå unga åldern. Att få in unga och duktiga tränare är verkligen något som jag ser behövs i inte bara innebandyn utan i många andra lagsporter.

Elias har som ni läst även haft andra roller i andra föreningar men nu är han äntligen där han hör hemma i mina ögon i vår förening IBK Göteborg. Det skall bli otroligt roligt och se Elias utveckla och bygga upp juniorsidan igen i föreningen. Så även om man lägger ordförande klubban på hyllan efter årsmötet kommer jag givetvis följa klubben och Elias framfart i Innebandy Sverige.

Så ett stort tack till Elias och att han valde att komma hem och bygga vidare på det jobb han påbörjat med våra pojkar 03."

Göteborg Innebandy
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub