Kapten Krafft sammanfattar helgens matcher

Publicerad 2020-08-31 18:00
Krafft
Niklas Krafft summerar helgens träningsmatcher mot Floda Division 1 och Warberg Division 2.

Herrlaget fortsätter bygga vidare mot kommande säsong, och ställdes inför en tuff utmaning mot Flodas Division 1-lag, såväl som en på förhand jämn tillställning mot Warbergs Division 2-lag. Floda har minst sagt imponerat under försäsongen, 8-4 mot Warbergs Division 1-lag, en 11-7 vinst över Varlas Division 1-lag, och en 6-3 förlust mot Lindås allsvenska lag. Med andra ord ett lag med mycket större erfarenhet från högre nivå än Göteborg. Göteborg lyckades dock stå upp bra i två perioder, innan Floda gjorde ett matchavgörande ryck med tre mål i början av tredje perioden. Slutresultat tillslut 8-3(1-0, 2-1, 5-2) i Flodas favör. Under söndagen väntade sedan Warberg som sagt, en jämn match till en början där Göteborg tog över mer och mer ju längre matchen gick. Man gjorde ett matchavgörande ryck i andra perioden, och hade ett lika stort spelövertag i tredje perioden, där bollen inte riktigt ville in. Slutresultat tillslut 7-2(2-1, 4-1, 1-0) i Göteborgs favör. Vi tog oss även ett par ord med herrlagets lagkapten Niklas Krafft, om hans bild av helgens matcher.

Två träningsmatcher i helgen, där ni mötte Floda först på lördagen, där ni hängde med bra i två perioder. Din analys av matchen?

Kul att testa på spel mot ett bra lag från högre division! Jag tycker vi gör det mycket bra i många stunder i matchen. Floda har en hel del boll och vi får jobba hårt defensivt. Samtidigt skapar vi en del lägen och har bra fart i kontringarna. Vi hänger med bra i två perioder, tyvärr har vi en dipp tidigt i tredje där det slarvas för mycket och dom får göra enkla mål. Efter det hämtar vi oss igen och avslutar bättre. Jag tycker vi kan vara nöjda med insatsen i stort.

Lite annan typ av motstånd väntade på söndagen, då ni ställdes mot Warberg och tillslut kunde vinna ganska klart. Vad låg bakom segern?

En enorm energi och en extrem vilja att vinna matchen. Tycker att alla tre femmor och målvakt gör en jättebra match. Dom gör ledningsmålet men efter det var det inget snack och vi kunde trumma på hela vägen till en bekväm seger. Tycker det finns massa vi kan ta med oss från matchen. Särskilt energin och kämpaglöden över 60 minuter.

Vad tar ni med er för lärdomar från helgen?

Ja som sagt det finns massa positivt att ta med sig från helgen. Två matcher med olika ansikten. En match där vi fick träna mycket på hur vi ska lösa olika situationer i försvarspelet och en annan med mycket anfallspel som vi tar med oss vidare.

Vi närmar oss en ny säsong med seriespel, där herrlaget andas optimism just nu. Hur ser ut själv på er försäsong så här långt?

Det känns riktigt bra tycker jag! Vi har kört på bra i Skatås över våren/sommaren. Sen är det såklart alltid kul att vinna en serie och gå obesegrade som vi gjorde i utomhus serien. Vi går framåt hela tiden så det ska bli riktigt kul med Björnslaget nästa helg och se hur vi står oss där.

Vi tackar kapten Krafft för intervjun, och önskar herrlaget ett stort lycka till i helgens Björnslaget!

Md 1457358225 0008 triumf glass logotyp 300x265