Header gbg innebandyv2

Välkommen hem, Säll!

Publicerad 2020-09-04 12:39
S ll2
William Säll-Magnusson
William Säll-Magnusson återvänder till moderklubben IBK Göteborg

Avige och spelskicklige rightbacken William Säll-Magnusson, ofta kallad "Säll", är tillbaks i moderklubben efter två säsonger i Mölndal, där man båda säsongerna tog sig till allsvenskt kval. Säll lämnade Göteborg när laget åkte ur Division 1 17/18 och har alltså sedan dess varit en del av "The Brunkers" i Mölndal, där det lossnade ordentligt andra säsongen och Säll stod för 15 poäng på 18 matcher från sin backplats. Nu väljer han alltså att steget ner en division, och vara en del utav det spännande nybygget i Göteborgs herrar. Vi tog oss ett par ord med Säll och hörde även med Pär Larsson från sportgruppen, vad han hade att säga om övergången.


Säll:

-Tillbaks i moderklubben, hur är känslan?

-Spännande och kul att vara tillbaka på säker mark igen där allt började! Känns som en riktigt go grupp att ha o göra med här, och att det är något på gång i detta lag.

-Det blev två säsonger i Mölndal och "The Brunkers", där ni tog er till två allsvenska kval. Kan du berätta lite om tiden där?

-Ja de va nyttiga år där vi hade ett bra lag med bra konkurrens så man fick slita för sin plats. Mitt första år hade jag en del skador, bland annat en rygg som spökade och ett av mina pekfinger som kom i kläm. Andra säsongen gick bättre där man fick lira lite mer och vara skadefri.

-För dom som har sämre koll på dig, hur skulle du beskriva dig som spelare?

-Svår fråga men skulle väl säga att jag är en back med bra passningsspel, helt okej teknik och bra spelförståelse. Kan inte skjuta så de måste Elias lära mig.

-Slutligen, vad har du för förhoppningar på kommande säsong?

-Att vara med uppe i toppen av tabellen och försöka bidra med energi och glädje. Försöka tunnla Sjöholm minst en gång i veckan på träningarna är ett stort mål man har på listan.


Pär Larsson, sportgruppen:

Likadant med William som med Albin Thurén som presenterades häromdagen och sen tidigare Adam Thyselius. Dessa nyförvärv är viktiga, inte bara för A-laget utan för hela vår herrsida och den målmedvetna satsning klubben gör. Vi kommer bli slagkraftiga redan denna säsong samtidigt som vi får möjligheten att matcha in våra yngre spelare på ett bra sätt. William har många säsonger bakom sig hos IBK GBG både som junior och senior vilket känns extra kul, härligt att få tillbaka en sådan duktig spelare. Lång rightback som är smart och spelskicklig med bollen. Det kommer bli väldigt stimulerande för oss att få in William som kommer hjälpa oss mycket på plan men även vid sidan av plan med sin kompetens och sina ledaregenskaper.


Ni kan se William Säll-Magnusson och Albin Thurén göra debut redan ikväll, då herrarna spelar Björnslaget i Lundbystrand i helgen. Ingen publik tyvärr, men matcherna i Björnslaget för både JAS- och Herrlaget går att köpa på ibkgoteborg.streamify.io


Elias Johannesson
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub