Damer Allsvenskan
Header gbg innebandyv2

Gedigen försvarsinsats bäddade för tre härliga poäng

Publicerad 2015-01-23 13:43
Torsdagskvällen spenderades i Tidaholm där mötet mot Fröjered bjöd på en riktig lagseger. Hemsidan tog ett snack med coach Bogg.

Sicken jävla go´ bortaseger, ni slår tillbaka Fröjered med 1-3 som ligger tvåa i tabellen och slåss för en kvalplats, vad hände?

Jag tycker vi hittar tillbaka till det försvarsspel som gör att vi släppt in minst mål i serien efter suveräna Malmö. Vi täcker skott, jobbar lågt med klubborna och jobbar tillsammans alla 6 som en enhet i försvarsspelet.

Ert viktiga 0-2 mål görs av Emma Strömberg och det var hennes första div1 mål i karriären, berätta lite om denna milstolpen?

Emma bryter ett anfall på sin vänsterkant och börjar löpa framåt. Eftersom Emma är den mest osjälviska spelaren du kan hitta så försöker hon förtvivlat hitta passningar hela vägen upp i anfallszon. Till slut inser hon att det finns ingen att passa så då kliver hon in några steg i banan och skickar upp bollen i bortre krysset istället, skitsnyggt!

Mitt i all glädje måste vi reda ut en sak också. Ni har gjort väldigt lite mål bara de två bottenlagen som gjort mindre vad beror det på?

Jag tycker vi har lite problem i att etablera spel i anfallszon vilket gör att vi får korta anfall där vi inte kan trötta ut motståndaren och hitta enkla passningar och direktskott.

Men om vi tittar på andra sidan vågskålen så har ni släppt in väldigt lite mål också det är bara obesegrade Malmö som släppt in färre mål, vad beror det på?

Jag tycker att vi har blivit väldigt bra taktiskt där tjejerna litar på det spelsystem vi har. Det gör att vi har en trygghet där alla litar på att alla gör sin uppgift. Vidare har vi blivit väldigt mycket bättre på att offra oss och täcka skott och då minskar så klart antalet insläppta mål.

Det är väldigt jämnt nere i botten just nu och många lag som kan riskera att åka ut. Hur många poäng tror du att man måste ha för att klara sig kvar?

Oj, vet faktiskt inte hur många poäng som kommer krävas men jag tror det kommer avgöras i sista omgången vilka lag som åker ur.

Du går i en mörk gränd och helt plötsligt hoppar det fram en person med rånarluva och skriker "matchens tre bästa spelare eller livet" vad gör du?

Då får jag nog välja livet då ingen ska känna sig utanför då vi gör en perfekt insats som LAG igår där ingen spelare faller utanför ramen!

Md 1457358225 0008 triumf glass logotyp 300x265
Md image 2016 06 02 09.52
Md ibk gbg klubbshop banner 6842
Md ladda ned
Md nordic wellness logo no symbol cmyk2
Md 001 120x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub