Damer Allsvenskan
Header gbg innebandyv2

Säsongens skalp, om än bara halv

Publicerad 2015-02-12 13:44
Göteborg lyckades knipa poäng av seriesuveränen Malmö i en målsnål tillställning. Bonuspoängen åkte tyvärr söderut. Hemsidan tog ett snack med coach Bogg

Grattis till en strålande genomförd match. Hur kändes det att bli första laget att ta poäng från Malmö denna säsong?

Tack! Klart det känns bra att ta poäng av seriens bästa lag som inte tappat någon poäng innan.

Göteborg vs Malmö har blivit en mordern klassiker i målsnåla och jämna matcher, hur kommer det sig?

Två bra lag som har en trygghet i sitt spel och bra försvarsspel. Det gör att det blir väldigt få mål och således målsnåla matcher.

En fråga som alltid måste ställas vid oavgjort resultat är ju om det var rättvist med delad poäng eller inte. Så speglar 1-1 matchen och var det rättvist att Malmö fick med sig extra poängen?

Ja jag tycker det är ett rättvist resultat som speglar matchbilden ganska bra! Bonuspoängen känns som den kunde gå åt vilket håll som helst men nu fick bara Malmö chansen att ta den.

Ni har tagit sju av nio poäng mot de tre bästa lagen i serien andra halvan, hur kommer det sig att ni är så bra mot topplagen?

Vi är väldigt trygga i försvarsspelet och gör det väldigt svårt för motståndarna vilket gör att de ofta blir lite frustrerade och tappar fokus på det de gör bra. Det har vi varit bra på att utnyttja.

Passar även på att vända på frågan och undra varför ni inte lyckats att ta fler poäng mot de sämre lagen den andra halvan?

Samtidigt som vi har ett av seriens bästa försvar så har vi lite svårare för att föra spelet och skapa längre anfall och utnyttja detta. Det gör att vi tappat många onödiga poäng.

Tar vi en titt på tabellen så hittar vi nu sju lag mellan 25 och 21 poäng. Nedflyttningsstrecket går just nu mellan de två lagen som har 21 poäng. Har du någonsin varit med om en sådan jämn tabell förut och vad är dina spontana reaktioner på tabellen?

Jag har aldrig varit med om en tabell som varit så jämn med så många lag inblandade. Det känns konstigt att något av dessa sju lag kommer åka ur då alla är bra nog för att spela i division 1.

Tänk tillbaka på matchen och nämn tre spelare och ögonblick som du kommer ihåg bäst.

Mikaela för några av räddningarna som höll riktigt hög klass!

Maddis för att hon höll hög klass genom hela matchen.

Julia för att hon aldrig blir stressad med bollen även om hon får motståndare på sig.

Stort grattis igen och nästa vecka väntar fjärde bästa laget i serien Södradal på bortaplan. Ytterligare en skalp på ett topplag på G eller?

Stort tack! Ja vi går alltid för tre poäng och så även mot SödraDal! Sen får vi hoppas att det räcker hela vägen!

Md 1457358225 0008 triumf glass logotyp 300x265
Md image 2016 06 02 09.52
Md ibk gbg klubbshop banner 6842
Md ladda ned
Md nordic wellness logo no symbol cmyk2
Md 001 120x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub