Damer Allsvenskan
Header gbg innebandyv2

Vinst i matchen mot nykomlingen Partille

Publicerad 2015-09-29 12:03
Torsdagskvällen tillbringades med fördel i Partillebohallen där publiken bjöds på en bra derbymatch. Göteborg tog med sig de tre poängen hem. Hemsidan tog ett snack med coach Lindberg. Det blev vinst i derbyt med klara 0-4, hur rättvist speglar resultatet matchen?

Jag tycker att resultatet speglar matchbilden. Vi är det bättre laget över 60 minuter där vi genomför matchen väldigt bra enligt planen. Vi spelar ett bra försvarsspel där vi tvingar Partille att skjuta där vi vill att de ska skjuta.


Vad är det som gör att ni håller nollan och vinner matchen?

Som jag nämnde ovan så spelar vi ett bra försvarsspel där vi ser till att Mickan ser skotten som kommer samt att vi tvingar dom att skjuta från dåliga vinklar och där kan dom få skjuta hur mycket dom vill på Mickan utan att jag är orolig.

Sofie Engel är dominant i protokollet och ligger bakom tre av målen, vad har du att säga om hennes match?

Sofie gör en riktigt bra match och är pådrivande i sin femma. Hon hade bra fart under fötterna och tillsammans med sin teknik fyller hon på som en fjärde forward i anfallszon vilket gör att vi kommer i numerära överlägen som vi kan utnyttja.

Det pratas ju alltid om derbykarraktär och att allt kan hända i derby osv. Skiljde sig denna matchen mot någon annan match rent spelmässigt och vad kännetecknar en riktig derbymatch?

Spelmässigt tycker jag inte att denna match skiljde sig så mycket från premiärmatchen. Det som skiljer sig är nog det mentala där man absolut inte vill förlora ett derby samt att det är lite mer grinigt.

Vilka två individuella prestationer kommer du ihåg bäst från matchen?

Molles volley och Jossans fasthållning ;-)(bild på dam2-bloggen)

Till sist den beryktade knall och fall frågan, Välj två händelser från matchen och runt omkring som gjorde intryck. En knall(positivt) och en fall (negativ) händelse.

Knallen är lagets inställning till att alltid göra allt för det egna laget. Det är ingen som faller ur ramen och bryr sig mer om sig själv än laget, det är fantastiskt!

Fall är solklart Partilles arrangemang. Ingen information om hålltider för uppvärmning eller när man ska gå in för intro. Det är derby och det är inte ens line-up för hemmalaget.

Md 1457358225 0008 triumf glass logotyp 300x265
Md image 2016 06 02 09.52
Md ibk gbg klubbshop banner 6842
Md ladda ned
Md nordic wellness logo no symbol cmyk2
Md 001 120x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub