Damer Div 1
Header gbg innebandyv2

Matchreferat IBK Göteborg - FBC Lerum 4-3

Publicerad 2016-11-09 12:25
Img 7930
Vinst mot Lerum förra veckan!

Vinst mot tidigare obesegrade Lerum!

IBK Göteborg - FBC Lerum 4-3 (1-0, 1-2, 2-1)

Det var ett decimerat lag på grund av bl.a. skador och sjukdomar som kom till samling, varav några inte ens var säkra på en start. Då gör vi draget att plocka in vår spelare Emelie, som kommer till hallen som åskådare men fixar fram kläder och hoppar in i laget, licensieringen går igenom precis innan matchstart.

Första perioden startar då med 11 utespelare och med bättre känsla än när vi kom till samlingen. Vi förväntar oss hög press och bra spel av Lerum men istället är det ganska jämnt. Periodens enda mål kommer 5:35 av Hanna Jonsson assisterad av Johanna, men som registreras som självmål av domarna.

Andra perioden börjar med ett snabbt Lerumsmål. Vi kämpar på och 10:26 får Lerum en utvisning. Under powerplayet händer inte så mycket, varken framåt eller bakåt. Strax efter Lerum blir fulltaliga är de inne med 6 spelare på plan och får därmed ytterligare en utvisning. Vi har några skott men inte heller speciellt farligt denna gång, när det närmar sig slutet så tar Lerum bollen och när de sekunderna senare blir fulltaliga så missar vi i markeringarna och deras spelare kan springa hela vägen och lägga mål. Vi svarar dock ganska snabbt och 18:52 gör Johanna mål på utkast från Alex!

I tredje förväntar vi oss högre press från Lerum, och redan 00:38 får de straff, som Alex räddar snyggt. I följande boxplay är vi på tårna och låter dem inte komma till farliga chanser. Istället blir det vi som lägger nästa mål på ett backskott av JP, 3:20. Nu måste Lerum göra något för att kunna vända och vinna matchen. Vi håller undan bra men perioden är lång och deras press lönar sig så 16:12 får de in kvitteringsmålet. Dock chockar vi dem än en gång och bara 26 sekunder senare skickar vi in ytterligare ett ledningsmål. Efter det orkar inte Lerum resa sig för ytterligare en kvittering samtidigt som vi kämpar de sista minuterna.


Återigen är detta en match vi alla kämpar för varandra och det ger resultat. Vi visar för oss själva att vi kan slå ur underläge, dels tabellmässigt och dels med våra förutsättningar med få spelare. En eloge till Emelie som hoppar in med extremt kort varsel och gör det riktigt bra. Vinsten gör att vi ligger bra till i den jämna tabellen, och visar att vi kan spela bra mot de förväntade topplagen och om vi vill så kan vi ligga högt i tabellen under säsongen om vi fortsätter så här!


1-0 Jonsson ass Johanna (registrerat som självmål)

1-1 Lerum

1-2 Lerum

2-2 Johanna ass Alex

3-2 JP ass Agnes

3-3 Lerum

4-3 Johanna ass JonssonNyheter via RSS
Levererat av MyClub