Flickor 02
Header gbg innebandyv2

Floda IBK+IBK Göteborg=Sant! Spännande samarbete på tjejsidan!

Publicerad 2017-09-28 22:03
När seriespelet närmar sig är det läge att titta lite närmare på en riktigt intressant nykomling bland ungdomslagen. Vi hittar dom i Pantamera röd, flickor, serie 3.


Det är ett samarbete mellan Floda IBK och IBK Göteborg där spelare och ledare slagit sina påsar ihop och utmanar de etablerade lagen i distriktet. Det är alltså ett samarbete mellan två klubbar för att skapa ett gemensamt lag vilket ju inte tillhör vanligheterna så vi tar ett snack med två av ledarna, Kicki Näslund från Göteborg och Claes Svanström från Floda, för att ta reda på lite mer.

Kicki berättar att för Göteborgs del började det redan förra säsongen när truppen tunnades ut. En del valde att sluta, andra att satsa på annan idrott så det blev inte tillräckligt många spelare kvar för att klara av att dra runt ett lag i seriespel. Ofta fick man låna in fotbollstjejer och ibland även småsyskon för att manna upp så att det skulle gå att genomföra matcher.

I längden blev ju inte detta hållbart, men kärntruppen i laget ville hålla ihop och verkligen spela. Nånting var tvunget att göras så man bestämde sig för att via sociala medier annonsera efter fler spelare. Tyvärr gav inte detta något resultat. Då gjordes det ett par försök att samträna med andra lag, men det stämde aldrig riktigt och det blev ingen fortsättning på de experimenten heller.

Samtidigt satt Floda på sitt håll med ett liknande problem på tjejsidan. I Floda Mix var man också för få spelare i ett brett åldersspann vilket även där medförde att det var svårt att genomföra matcher. Någonting behövde göras i Floda också. Claes fick ögonen på Göteborgs annons, och trots att den legat ute rätt lång tid och kanske var inaktuell, tog han chansen och ringde.

Nu ligger ju inte Floda och Munkebäck, som är hemmabas för IBK Göteborg, nästgårds så det fanns en viss skepsis inför idén men det bestämdes att en träning skulle genomföras ändå, helt förutsättningslöst, och sen skulle man se vart åt det lutade.

Claes berättar att det var Flodatjejerna som fick ta sig in till Svingeln för den första gemensamma övningen, och att redan, när tjejerna från båda lagen självklart gick in och delade samma omklädningsrum före träningen, anade man att man var nåt speciellt på spåren.

Första träningen blev en hit. Stämningen var öppen och spelarna från de båda klubbarna ville verkligen få det att funka och var inbjudande och nyfikna på varann.

Enligt Kicki har Göteborg traditionellt haft ett starkt försvarsspel och då blev det en perfekt match med Flodas vassa anfall. Direkt kändes det som om truppen blev "hel" och trots problemet med det fysiska avståndet mellan klubbarna var man helt på det klara med att detta samarbete måste fortsättas!

För tillfället är Claes lite av huvudtränare med hjälp av Martin Näslund, två kompetenta herrar med mycket kunskap och hjärtat på rätt ställe.

Problemet med "hemmaborg" löser tjejerna genom att spela varannan hemmamatch i Torpahallen och varannan i Alléhallen. Man har valt att spela i IBK Göteborgs svartvita matchställ, ett val som tjejerna gjort själva, men vid sidan av planen drar de gärna på sig sina hoodies med båda klubbarnas emblem på.

Från att ha gått från cirka sex- sju tjejer per träning i respektive klubb har man nu en trupp på cirka tjugo spelare vilket borgar för högt tempo och en möjlighet att kunna genomföra övningar med en helt annan kvalitet, förutom att det helt enkelt är så mycket roligare med fler kompisar att lira med.

Snacka om win-win!

Tjejerna har nu tränat ihop som en trupp sen början av mars och ser fram emot höstens seriespel med tillförsikt.

Man har smygstartat säsongen med några träningsmatcher och som första "riktiga" framträdande som "Floda IBK Göteborg", kommer man att spela "Bästkustcupen" nu till helgen!

Vi önskar ett stort "lycka till"!

Kör så det ryker tjejer!

Ann Charlotte Kårhag
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub