Header gbg innebandyv2

Adrian Söderberg får chansen i A-laget!

Publicerad 2019-02-01 20:46
A300d239 bfd3 4c5d 9b3f 7f8803095b77
Adrian Söderberg.
Herrlagets tränare Andréas Pettersson har beslutat att ge Adrian Söderberg från pojkar 03 chansen i A-laget de kommande matcherna. Västsvenska Innebandyförbundet har godkänt dispensansökan och Adrian är spelklar till morgondagens match mot Partille IBS.


Vi tog ett snack med Adrian inför hans A-lags debut:

I helgen debuterar du för A-laget, hur känns det?

"-Det känns så klart väldigt kul att få debutera för A-laget, ända sen första träningen har jag längtat efter detta ögonblicket så det ska bli extremt roligt!"

Vilka är dina styrkor?

"-Jag skulle säga att jag är en ganska spelskicklig back med ett bra skott."

Har du alltid spelat back?

"-Nej, jag har inte alltid spelat back. För några år sedan var jag högerforward."

Vad vill du bidra med på planen?

"-På planen vill jag bidra med fina uppspel och ett bra passningsspel."


Herrlagets lagkapten, Rikard Alexandersson, har fått se Adrian på träningarna de senaste veckorna och säger såhär om den lovande tonåringen:

"-Jävligt roligt att Adrian får chansen. En väldigt spelskicklig back som hittar lösningar både på små och stora ytor, drar åt sig spelare och skapar bra förutsättningar för sina medspelare både med och utan boll. Bra attityd, det är upp till Adrian själv hur långt han vill gå."

Andréas Pettersson fyller i:

"-Riktigt spännande att få använda Adrian i skarpt läge. Han har visat på träningarna att han kan spela på seniornivå redan nu med sitt mogna spel och lugn. Känns väldigt bra givetvis att kunna ge en egenfostrad talang chansen i A-laget och vi får skicka ett extra tack till förbundet för ett smidigt jobb med dispensen, för en spelare som är tillräckligt bra ska få spela på så hög nivå som klubben kan erbjuda utan att åldern ska sätta stopp."


Herrarna möter Partille IBS imorgon lördag, i Qvisthallen 14:00.

Göteborg Innebandy
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub