Header gbg innebandyv2

Alice Bengtsson väljer hjärtat för laget och kör på 2 år till med SSL laget

Publicerad 2018-05-12 16:10
Alice
Att få spela nästa säsong med Göteborg var så gott som en självklarhet. Detta lag är ett underbart gäng både på och utanför plan så att se oss skrälla nästa säsong är något jag ser fram emot!

Säsong 17/18 är över hur skulle du summera seriespelet för laget med nya spelare och ny tränarstab?

Jag skulle säga att det har varit en oerhört spännande och rolig säsong! Nya spelare och tränare har tillkommit och det gav utdelning. Vi vann ganska överlägset och jag tycker det var helt rätt att det var vi som gick upp till SSL.


Vad anser du var dom viktigaste faktorerna att laget vann över både Västerås och Kalmarsund i kvalet?

Vi hade en väldigt bra inställning i de flesta matcherna och jag tycker vårt fokus var på topp vilket var en bidragande faktor. Sedan att vi kämpade för varandra och spelade mestadels bättre innebandy resulterade i att vi vann.


Du blev poängdrottning i Allsvenskan södra. Hur kommer det sig att du hamnade i toppen enligt dig?

Jag skulle säga mina lagkamrater. Måste säga att jag fick några enkla poäng när jag framspelade, sedan gjorde de resten! Har även lyckats sätta dit några bollar efter fina passningar.


Hur ser du på din egen utveckling denna säsongen?

Tycker den har gått åt rätt riktning. Hade en liten trög start i början men efter mycket träning har både min fys och poängskörd förbättrats.


Fanns det några SSL klubbar eller klubbar från andra länder som hörde av sig till dig efter säsongen? Och varför tackade du isåfall nej till dessa?


Ja, det var några stycken både från Sverige och Schweiz, men att spela nästa säsong med Göteborg var så gott som en självklarhet. Detta lag är ett underbart gäng både på och utanför plan så att se oss skrälla nästa säsong är något jag ser fram emot!


Nästa säsong är det SSL som gäller. Hur går dina tankar inför detta?


Det ska bli oerhört kul först och främst! Sedan hur det går vet man aldrig. Men vi kommer träna hårt och göra vårt bästa så får vi se hur långt det tar oss.


Vad tror du att laget kan åstadkomma med befintlig trupp samt lite nyförvärv?

Som sagt kan det gå hur som helst! Men jag vet att vi har många väldigt duktiga spelare och om vi spelar vårt bästa spel tror jag vi kan chocka flera lag

Coach Thomas om Alice

Fan vad gött att Alice fortsätter med oss. Vet att klubbar var ute efter henne men hon har ett hjärta av guld som klappar för laget före jaget. Alice blev poängdrottning och med sina fina handleder och spelsinne så kommer hon garanterat ligga i toppen även i SSL. Alice är en spelare som ALLA coacher skulle vilja ha i sitt lag. Extra gött kvitto för Alice att hon kom med i student VM truppen också. Det förtjänar hon verkligen

IBK Göteborg
Md 1457358225 0008 triumf glass logotyp 300x265
Md image 2016 06 02 09.52
Md ibk gbg klubbshop banner 6842
Md ladda ned
Md nordic wellness logo no symbol cmyk2
Md 001 120x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub