Header gbg innebandyv2

Andreas Burman blir huvudtränare

Publicerad 2019-04-24 09:14
Loggo ibk
Efter fyra framgångsrika säsonger som tränare för Flodas herrar är nu Andreas Burman klar för IBK Göteborg och våra damer i Allsvenskan 2019/2020. Andreas har signerat ett avtal som sträcker sig över två säsonger.

Andreas Burman kom till IBK Göteborg under förra säsongen som en back up i tränarstaben och nu väljer han alltså att axla rollen som huvudtränare. Staben är i det närmaste klar och vilka övriga som kommer att ingå kommer att meddelas snart

– Jag är otroligt glad att ha tillbaka Burman i föreningen och att vi i ett tidigt skede kan bygga inför framtiden, säger IBK Göteborgs elitansvarige Magnus Söderqvist Wall. Det ser också bra ut när det gäller hela staben och jag är stolt och glad att vi får behålla nästan hela truppen som var med och gav allt i SSL. Det ger riktigt bra förutsättningar att lyckas kommande säsong.

Charlotte Axelsson, som är sportchef tillägger:
– Lagets önskemål fått vara rådande i valet av ledare och ledaregenskaper och Andreas har den värdegrund som både laget och jag som sportchef söker. Under förra säsongen upplevde laget att Andreas bidrog med de nycklar som laget behövde för att kunna prestera på högsta nivå och där fortsätter vi att jobba nu.

Vi tog ett samtal med Andreas Burman och ställde lite frågor till honom:

Vem är Andreas?
En 29-åring som är bosatt i Mölndal. Brinner för sporten och människan. Energin och drivet tror jag är det som kommer märkas. Annars en ganska lugn och ödmjuk person.

Vad hoppas du kunna fortsätta bidra med inför och till den kommande säsongen?
Jag var ju bara med en kortare period och vi fick tyvärr inte resultatet som vi önskade. Dock fanns det många bra prestationer under slutskedet av säsongen som vi självklart ska ta med oss. Vi kommer skruva på väldigt mycket till kommande säsong och tävlingskultur, glädje och hårt jobb tror jag blir det viktigaste. Det ska märkas redan på försäsongen. Rent speltaktiskt så kommer vi också göra ganska mycket annorlunda, särskilt i offensiven. Det kommer ju vara en väldigt stor skillnad i år kontra förra säsongen, då nykomling i högsta ligan, nu tillbaka i allsvenskan med i stort sett samma trupp. Vi kommer ju spela med bollen mycket mer, vi kommer styra och ställa på ett helt annat sätt. Vi ska vara väldigt framåtlutade i tanke och spel men vi får heller inte bli naiva.

Vad har du för förväntningar?
Förväntningarna är höga. Vi har kvar många spelare från förra säsongen. Spetsen finns, nu handlar det mycket om att hitta tillbaka till glädjen och få ut det bästa av varje individ. Får vi det kommer vi vara med och fightas om SSL-platsen. Det är självklart målsättningen.

En annan aspekt som blir viktig är att många spelare som va med och spelade upp laget till SSL är kvar. De har gjort det en gång och vet vad som krävs. Det ska man inte underskatta.
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub