Header gbg innebandyv2

Mikaela Johansson kör på med SSL laget

Publicerad 2018-06-18 15:00
Mikaela
Jag tror att vi kan göra ett bra resultat, det gäller att vinna de matcher som vi ”ska vinna” och att inte visa respekt mot några av lagen.



Förra säsongen så var det ett revansch suget lag som ställde sig på planen efter att året innan åkt ur SSL kvalet i sista kval matchen. Hur var dina tankar inför säsongen som var?

Tankarna var just som du nämner, revanschsuget, man var fast besluten i hela laget att nästa gång så skulle det vara vi som skulle stå där och jubla vid slutet av säsongen samt ta steget upp till SSL. Och med det laget vi hade inför säsongen som var, så kändes det riktigt bra och taggat.

Om man kollar på kvalet som spelades varför gick ni vinnande ur kvalet?

Vi gick vinnande ur kvalet dels då vi har en bra spetskompetens på alla positioner, men främst på att vi är en riktig lagmaskin och att alla drog sitt strå till stacken. Några fick byta position huller om buller under kvalet, men dem gjorde det utan problem och levererade verkligen när det gällde.

Du ska vara mentor/målvaktstränare för Emilia och Jennifer hur är känslan inför detta och vad tror/tycker du att du kan hjälpa tjejerna med?

Känslan inför det är ju självklart att det ska bli kul, båda är supergoa och duktiga målvakter så ser fram emot det och att få hjälpa till i deras utveckling så gott jag kan.

Jättebra fråga vad jag kan hjälpa till med, det är ju svårt att säga helt på förhand men tror jag kan bidra en del med att utveckla vårt rörelsemönster i målet utefter vårt försvar som vi har idag och att utveckla hur vi ska styra försvaret från målvaktsposition. Sen hoppas jag att jag kan bidra även en del med den mentala biten, det kommer ju att bli en tuff säsong för oss målvakter då vi är nykomlingar.

Nästa säsong är det glädjande nog SSL för IBK Göteborg tjejerna. Hur går dina tankar inför detta?

Jättespännande, det var några år sedan jag spelade i högsta ligan så det ska bli kul att köra där igen. Det kommer bli en tuff säsong och det ska bli kul att se hur vi ställer oss mot lagen i den serien.

Och era chanser att göra bra resultat vilket innebär att ni får stanna kvar i SSL hur ser du på dom?

Jag tror att vi kan göra ett bra resultat, det gäller att vinna de matcher som vi "ska vinna" och att inte visa respekt mot några av lagen. Sedan också att inte ta det för hårt vid eventuella förluster mot topplag, utan då istället blicka framåt till nästa match.

Här är Thomas tankar om att Mickan forstätter säsong 2018/2019

Riktigt skönt att Mickan kör på i våran SSL resa. Mickan är som jag har sagt innan topp 6 i Sverige bland målvakter.
Mickan sprider ett stort lugn i försvaret med sitt lugna spelsätt. Att Mickan även hjälper till som mentor/målvaktstränare för Jennifer och Emilia kommer hjälpa dessa två tjejer oerhört mycket

IBK Göteborg
Md 1457358225 0008 triumf glass logotyp 300x265
Md image 2016 06 02 09.52
Md ibk gbg klubbshop banner 6842
Md ladda ned
Md nordic wellness logo no symbol cmyk2
Md 001 120x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub