Header gbg innebandyv2

Ny lagkapten samt första träningsmatchen

Publicerad 2018-08-14 21:37
Received 1922226961153434
Att vi är ett lag med så många olika goa personligheter som skapar den fantastiska lagkänsla som vi har, gör mig extra stolt



Du är nyutnämnd lagkapten. Hur går dina tankar och känslor kring detta ärofyllda uppdraget?

Som fostrad i Björkekärrs IK är IBK Göteborg så nära min moderklubb jag kan komma. Det känns väldigt speciellt att få vara med om denna resa och extra ärofyllt att bära kaptensbindeln. Att vi är ett lag med så många olika goa personligheter som skapar den fantastiska lagkänsla som vi har, gör mig extra stolt. Det är otroligt fint att ha lagets förtroende.

Innebandymässigt tror jag tror att min erfarenhet från att tidigare ha varit lagkapten på elitnivå kan komma väl till pass under säsongen. Förhoppningsvis kan jag bidra till att varje individ i laget känner sig trygg och bekväm med att ta steget från Allsvenskan till SSL.

Ni har kört en vecka i hall nu hur tycker du att det ser ut?

Det ser väldigt bra ut! Vi har höjt oss en nivå och det märks på tempot. Alla spelare vill mycket och det ger en härlig energi.

Alla är inte på plats än. Men vad tycker du om våra nyförvärv?

Samtliga har imponerat på mig och gör väldigt bra ifrån sig på träningarna. Det är kul att se att ingen tvekar att ta för sig på planen. Våra nyförvärv är personer som bidrar med positiv energi till gruppen och det är såklart jätteviktigt det också, kanske viktigast av allt. Jag tycker att vi har gjort några riktiga kap!

Nu på torsdag är det första träningsmatchen mot Lindome. Vad vill du se från laget samt dig själv?

Jag vill se att vi vågar vara det bollförande laget och spelar med pondus. Min förväntning är att det ska synas att sommarträningen har gjort oss gott, vi ska vara tuffa och vinna närkamperna. Vi ska också försöka hålla ett högt bolltempo matchen igenom. Och det ska synas att vi tycker att innebandy är kul!

Mina förväntningar på mig själv är att jag ska göra mitt bästa i varje situation och bidra till att mina medspelare vill göra detsamma. Mer än att göra sitt bästa kan en inte begära av sig själv. Efter en träning eller match där en gjort sitt bästa ska en vara nöjd med sin insats.


Coach Thomas om kaptenvalet samt hur han ser på resan mot premiären

Jorunn kommer med sitt lugn på och utanför planen att få alla att driva åt samma mål och visioner. Jorunn har erfarenhet från elit nivå i tidig ålder som kapten och kommer hjälpa oss coacher på ett grymt sätt i vårat arbete.


Kollar vi innebandy mässigt så bygger vi återigen en liten ny grupp med 5 nyförvärv som ska in i laget. En ny tränare som ska in i truppen. Vi har grymt roliga veckor framför oss där vi måste jobba stenhårt med försvaret då vårat anfall redan är bra men kan bli grymt bättre vilket vi också kommer fokusera på.

Härligt att starta tränungsmatcherna med ett derby mot Lindome. Lindome som också (äntligen) har tagit in spelare utifrån och verkar som att dom satsar verkligen på Allsvenskan iår. Ska bli en grymt härlig start då det ALLTID blir tufft när vi drabbas samman.


Torsdagen den 16 Augusti klockan 19:15 får ni komma till Torpahallen för då drabbas IBK Göteborg och Lindome IBK samman för årets första derby i Göteborg och det kanske roligaste.

IBK Göteborg
Md 1457358225 0008 triumf glass logotyp 300x265
Md image 2016 06 02 09.52
Md ibk gbg klubbshop banner 6842
Md ladda ned
Md nordic wellness logo no symbol cmyk2
Md 001 120x120
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub